Pulsing (2-daagse workshop)

Ontspanningsvariant van Holistic Pulsing

Pulsing of Dynamische Massage (Masseren met Kleren©), is de ontspanningsvariant van Holistic Pulsing. Je kunt in twee dagen een mooie pulsing massage leren. Het is een diep ontspannende massage op tafel waarbij de kleding niet uit hoeft. Dat kan de drempel om naar een masseur te gaan voor sommige mensen aanzienlijk verlagen. Pulsing is uitstekend te combineren met massagetechnieken die je al gewend bent, zoals ontspannende oliemassage (waarbij de kleding uiteraard wel uit gaat).

Twee cursisten zijn synchroon aan het pulsen.
Pulsing of Dynamische Massage

Diepe ontspanning

Pulsing is een vloeiende aaneenschakeling van subtiel zacht tot stevige ritmisch uitgevoerde trekkende, rollende, schuddende, wiegende en verende bewegingen van het lichaam. Hierbij wordt een golfbeweging veroorzaakt in het hele lichaam. De energie in het lichaam gaat letterlijk weer stromen. Het heeft een diepe ontspannende werking op lichaam en geest. Gewrichten en spieren voelen nadien soepeler. Om je een beeld te geven van de technieken in praktijk, kun je onderstaand filmpje bekijken.

De massage is ontwikkeld door Geert van Coillie. De massagevorm combineert technieken uit Tragering en de Holistic Pulsingtechnieken van Tovi Browning.

Twee workshopdagen

De cursus bestaat uit twee workshops. In de ene leer je dynamische massage aan de achterzijde van het lijf, in de andere aan de voorzijde. De workshops vullen elkaar mooi aan. En als je ze beiden volgt, leer je in totaal een complete pulserende lichaamsmassage te geven.

Tijdens de workshops is er aandacht voor je werkhouding en eigen beweeglijkheid. In de workshop geef je de massage over de kleding heen. Maar je kunt deze massagevorm ook prima combineren met andere massagevormen.

De workshop is bedoeld voor beroepsmasseurs en lichaamswerkers. Het is een waardevolle aanvulling op de technieken die je al kent.

Praktische informatie

Data: zie cursusagenda
Kosten: de tweedaagse workshop kost € 245 p.p. (excl. btw)
Privé-les: Wil je meer individuele aandacht? Of kan je niet op een van de cursusdata? Bel of mail dan voor een privé-cursus (met 1 of 2 masseurs) in mijn praktijk in Deventer.
Aanmelden: Stuur een e-mail of bel met 06 232 777 62. Door je op te geven voor een workshop, ga je accoord met de Algemene Voorwaarden van Rustpunt Massages.
Accreditatie: Pulsing / Dynamische Massage is geaccrediteerd door BATC. Om voor accreditatie in aanmerking te komen, moeten deelnemers tussen de workshopdagen door ten minste drie massages van circa 1 uur laten aftekenen.

Ook te boeken als in company training