Van Keurslijf naar Masseurslijf© (workshop 1 dag)

Uit je Keurslijf in je Masseurslijf

Ken je dat? Je staat lekker te masseren. Maar je schouders gaan zeer doen. Of je handen worden moe. Je nek wordt stijf. Of je duimen geven het op! Je staat met samengeknepen billen. Of je denkt na drie massages: oef nog een paar te gaan.

Verkeerde werkhouding

Heel veel masseurs hebben in de loop der jaren een verkeerde werkhouding aangenomen, zonder dat ze daar erg bewust van zijn. Opgetrokken schouders, holle of bolle ruggen, een starre, stijve werkhouding. Soms ligt daar een zekere nonchalance aan ten grondslag. Soms wil een masseur zijn cliënten zó goed van dienst zijn, dat hij of zij zich tot het uiterste inzet. En in andere gevallen heeft de masseur in kwestie juist zoveel spierkracht in huis, dat het niet nodig lijkt om op werkhouding te letten. Hoe dan ook, vroeg of laat ontstaan er klachtjes of klachten. En dat kan je vóór zijn!

Van Keurslijf naar Masseurslijf
Van slechte naar goede werkhouding

Observeren, feedback en doen

Deze nieuwe workshop is er op gericht om jou uit je vertrouwde, verkeerde Keurslijf in een fijn Masseurslijf te helpen. Randvoorwaarde is dat je een behandeling op een massagetafel geeft. Je leert aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden hoe jouw werkhouding letterlijk en/of figuurlijk anders kan. Iedere deelnemer geeft een behandeling zoals hij of zij dat normaal ook doet, met zijn of haar eigen technieken. Je wordt geobserveerd door mijzelf en de andere deelnemers en je krijgt daarop feedback. Bovendien leer je om je eigen werkhouding te observeren, en je eigen lijf waar te nemen en te corrigeren terwijl je aan het werk bent.

Combinatie met workshop Masseren zonder Handen©

De workshop van Keurslijf naar Masseurslijf © is uitstekend te combineren met de driedaagse workshop Masseren zonder Handen©.

De workshops vullen elkaar prachtig aan. In de eerste workshop leer je veel over je werkhouding en hoe jij daar in jouw situatie anders mee om kunt gaan. En daarna kan je tijdens Masseren zonder Handen je werkhouding verder aanscherpen, terwijl je ondertussen nieuwe technieken leert met onderarm en elleboog. Dan ben je weer helemaal up tot date en klaar om blessures te voorkomen of te verminderen.

De cursusagenda zit zo in elkaar dat je de workshops achter elkaar kunt volgen op dezelfde locatie. Tussen twee cursusdagen zit één tot drie weken oefentijd, zodat je het geleerde in praktijk kan brengen.

Praktische informatie

Data: zie cursusagenda
Kosten: de workshop kost € 119 p.p (excl. btw).
Privé-les: Wil je meer individuele aandacht? Of kan je niet op een van de cursusdata? Bel of mail dan voor een privé-cursus (met 1 of 2 masseurs) in mijn praktijk in Deventer.
Aanmelden: Stuur een e-mail of bel met 06 232 777 62. Door je op te geven voor een workshop, ga je accoord met de Algemene Voorwaarden van Rustpunt Massages.

Ook te boeken als in company training